Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Gençlerin sizce en önemli sorunu nedir ?

Sonuçlar

Haberler
Sivil Düşün Destekleri Açıklanıyor: Bilgilendirme Buluşmasına Davetlisiniz!

Sivil Düşün Destekleri Açıklanıyor: Bilgilendirme Buluşmasına Davetlisiniz!

30.09.2020
Genç Düşünce Enstitüsü STK’ları buluşturdu.

Genç Düşünce Enstitüsü STK’ları buluşturdu. Genç Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen " Hak temelli çalışan Sivil Toplum Örgütleri Buluşması" başarılı bir şekilde tamamlandı. 2015 yılında kurulan Genç Düşünce Enstitüsü, kırk tane hak temelli çalışan sivil toplumu bir araya getirdi. Farklı şehirlerden katılan katılımcılar pandemi sürecinde kendilerinin ve temsil ettikleri kitlelerin karşılaştığı temel sorunları anlattılar ve yeni normalleşme ile ortak beklentilerinden bahis ettiler.

11.08.2020
‘Gönüllülük Çalışmaları’ Üniversitelerde Seçmeli Ders Olacak…

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “YÖK ile sürdürdüğümüz güçlü iş birliğimiz kapsamında, gönüllülüğün seçmeli ders olarak üniversitelerde uygulanması için çalışmalarımız vardı. Sürecin tamamlandığını ve artık gönüllülüğün seçmeli ders olarak akademik takvimde yer aldığını belirtmek istiyorum. Bunun, gönüllülük bilincinin yerleşmesi ve toplumumuzda sistematik olarak uygulanması noktasında son derece kritik bir adım olduğu kanaatindeyiz” dedi.

26.04.2020
WWF Türkiye: Bu Cumartesi Işıklar Tüm Dünyada ‘Dayanışma’ için Kapanacak

WWF’in iklim krizine dikkat çekmek için 2007’den beri ışıkların bir saat kapatılması çağrısı yaptığı Dünya Saati bu yıl Dünya Dayanışma Saati olacak.

26.03.2020
Aileye Dönüş Psikososyal Destek Modelleme Projesi

Koruncuk Vakfı, Türkiye’nin aile ve çocuk yeniden birleşme sürecindeki sosyal politikalarına katkıda bulunmak üzere ülkemize özgü bir model geliştirmek amacıyla başlattığı Aileye Dönüş Psikososyal Destek Modelleme Projesi’nin gelişiminin anlatıldığı ve Avrupa’dan katılımcılarla iyi uygulamaların tartışıldığı sempozyum, 13-14 Mart tarihinde gerçekleştiriliyor.

20.03.2020
Sivil Toplumun Adalete Erişimi !

Adalet Sistemini İzleme Derneği olarak, yargının herkes için adil, hesap veren, şeffaf, sürdürülebilir, erişilebilir ve anlaşılabilir şekilde işletilmesi adına, adalete erişim alanında yaşanan sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri oluşturabilmek için çeşitli çalıştaylar düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu çalışmaların ilkini ‘Sivil Toplumun Adalete Erişimi’ başlığıyla .. Şubat 2020 tarihinde İstanbul Politikalar Merkezi’nde gerçekleştirdi.

16.02.2020
2020 Gönüllülerin Yılı Olsun!

Ankara’da yeri bulunan Genç Düşünce Enstitüsügönüllük çalışmalarında bulunan gençlerin yasalarkarşısında bir hakkı olmaması sebebiyle yasatasarısı hazırlama kararı aldı.

21.01.2020
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "2019 yılını gönüllülük yılı ilan ettik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması Salondaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve katılımcılardan görüntüler ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

21.01.2020
Genç Fidanlar Seni Unutmayacak !

Kurucu Onursal Başkanımız ve Toprak Dedemiz Sayın Hayrettin Karaca'yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Kendisini son yolculuğuna 22 Ocak Çarşamba günü öğle namazına müteakip İstanbul’da Fatih Camii’nden uğurlayacağız.

21.01.2020