Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Gençlerin sizce en önemli sorunu nedir ?

Sonuçlar

Peace Net Projesi Son Durak Genç Düşünce Enstitüsü

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından uygulanan ve “Türkiye ile AB arasında Sivil Toplum Diyaloğu Programının altıncı dönemi tarafından desteklenen “Barış Kültürü Eğitimi Ağı – PeaCE Net” projesi kapsamında kolaylaştırıcılığını Genç Düşünce Enstitüsü Genel Başkanı Muratcan Işıldak’ın yaptığı Burdur da bulunan Genç Düşünce Enstitüsü Burdur temsilciliğinde düzenlenen atölyede “Kimlik nedir? Olmazsa olmazımız mıdır? Kim-liğimizi nasıl kuruyoruz? Kimliğimizi oluşturan özellikler zamanla değişip yeniden şekillendirilebilir mi? Barış denildiğinde aklımıza ne geliyor? Barış benden mi başlar? Ortak bir barış dili mümkün müdür? Nasıl kurarız?” gibi  pek çok soruya cevap arandı.

Katılımcılar, günlük hayat koşturmacasında her zaman bu tarz konuları düşünmeye fırsat bulamadıklarını, bu atölyeyle kavramlar hakkında yapılan tartışmaların çok ufuk açıcı olduğunu, barışın bireyden başlayıp evrenselleştiğini keşfetmenin şu zor dönemlerde çok umut verici olduğunu söylediler.

PeaCE Net Projesi, küresel ölçekte giderek artan kutuplaşmanın önüne geçerek bir arada ve barışçıl toplumsal yaşamın inşası için diyalog ve barış kültürü yaygınlaşmasını dönüştürücü ve eleştirel yetişkin eğitimi yaklaşımları ile harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda diyalog ve barış kültürü atölyeleri, ağ ve işbirliği çalışmaları, barış eğitimleri, yenilikçi yöntem ve içerik geliştirme çalışmaları gibi bir dizi faaliyetler yürütüyor.