Sağlıklı beslenme, çocuğun yaşam kalitesini, sağlığını, gelişimini olumlu etkileyen, onu güçlendiren, eğitimden yaralanma potansiyelini ve başarısını arttıran önemli bir etmendir. Bu nedenle beslenmenin her çocuk için onurlu, erişilebilir, yeterli ve sağlıklı olması gerekmektedir. Son zamanlarda yapılan pek çok araştırma, çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenme hakkından, dolayısıyla eğitimden etkili bir şekilde yararlanamadığını, öğrencilerin sağlıklı beslenme dahil sağlık davranışlarının akademik başarılarında önemli olduğunu ve bilişsel becerilerinin (konsantrasyon, hafıza v.b.), eğitime devam ve başarı/mezuniyet oranlarını da etkilediğini göstermektedir.
Anna Lindh Vakfı, Akdeniz’in her iki kıyısındaki toplumların ve insanların, birbirlerine yakınlaşması ve ortak projeler gerçekleştirmesi amacıyla kurulmuştur. Avrupa-Akdeniz İşbirliğinin çerçevesinde 42 üyesi ülkesi bulunan Vakıf, bölgenin ortak geleceği için sivil toplum desteklemekte, Akdeniz’de işbirliğini geliştirmek amacıyla insanları bir araya getirmektedir. 2004 yılında kurulan ALF’in Genel Merkezi 2005 yılında İskenderiye’de açılmıştır. Böylelikle, ALF Avrupa Birliği ve Akdeniz Ortak ülkeleri tarafından ortaklaşa oluşturulan ilk ortak iletişim-köprü kurumu haline gelmiştir.
Üyesi olduğumuz Anna Lindh Foundation yıl sonuna doğru beraberce kapsamlı çalışmalara imza atıyoruz. Üyelerimizin de katılımlarına açık olan etkinliklere dahiliyetiniz güç verecektir.
Genç Düşünce Enstitüsü Başkanı Muratcan IŞILDAK , gelmekte olan Gönüllülük yasasını yorumladı.
Genç Düşünce Enstitüsü ve YGDA platformu tarafından, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce belirlenen, faaliyet alanlarına göre dernekler listesinde “Gençlik” ana başlığının yer almadığı uzun bir süre önce fark edilmiştir. Faaliyet kategorilerinde çocuklar, yaşlılar, engelliler başlıkları bir ana kategori olarak kullanılırken ülkemizin en büyük potansiyel gücü olarak görülen gençlere özel bir ana başlığın bulunmaması bir çelişki oluşturmaktadır. Mevcut durumda, spor faaliyetleri yürütmeyen ancak gençlik çalışması olan dernekler Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ndeki personelin uygun gördüğü herhangi bir ana başlığın altında sınıflandırılmaktadır. Bu başlıklar çoğu zaman biz gençlik derneklerinin esas faaliyet alanına uymadığı gibi, gençlik derneklerinin alana dair çalışmalarını da görünmez kılmakta ve ülkemizdeki gençlik çalışmalarının izlenmesini zorlaştırmaktadır.
Ankara Enstitümüzce gerçekleştirilen Proje Döngüsü Eğitiiminde Gönüllülerimiz ve üyelerimize ile adım adım yarınların hayallerini hedeflere yöneltmek adına çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.
Gençlik Çalışanları İçin Sosyal Politika ve İstihdam Konferansına Katıldık
Yenimahalle Belediyesi ve İYADER'in (İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği) başvuru sahibi olduğu, GoForYouth programı tarafından desteklenen “Yenimahalle’nin Gençlik Elçileri” projesi kapsamındaYenimahalle Bölgesinde 18-30 yaş arası 55 Gence 4 ay süresince Kapasite Geliştirme Eğitimleri verildi.
Muratcan Işıldak- Genç Düşünce Enstitüsü Muratcan Işıldak, Genç Düşünce Enstitüsü temsilcisi olarak 2016 yılından bu yana Anayasa Reform Grubu içerisinde ağ çalışmalarına katkı sunmaktadır. 2019 yılında gerçekleştirilen Genel Kurulda Anayasa Reform Grubu Eş Temsilcisi seçilen ve Koordinasyon Grubunda görev almaya başlayan Işıldak, 2019 yılında ağ temsilciliği görevine başlamış ve 14 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen KG toplantısında yeniden ağ temsilcisi olarak seçilmiştir.