Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Gençlerin sizce en önemli sorunu nedir ?

Sonuçlar

Haberler
Geliyor Gelmekte olan Gönüllülük yasası

Genç Düşünce Enstitüsü Başkanı Muratcan IŞILDAK , gelmekte olan Gönüllülük yasasını yorumladı.

30.08.2022
Gençe Alan Aç !

Genç Düşünce Enstitüsü ve YGDA platformu tarafından, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce belirlenen, faaliyet alanlarına göre dernekler listesinde “Gençlik” ana başlığının yer almadığı uzun bir süre önce fark edilmiştir. Faaliyet kategorilerinde çocuklar, yaşlılar, engelliler başlıkları bir ana kategori olarak kullanılırken ülkemizin en büyük potansiyel gücü olarak görülen gençlere özel bir ana başlığın bulunmaması bir çelişki oluşturmaktadır. Mevcut durumda, spor faaliyetleri yürütmeyen ancak gençlik çalışması olan dernekler Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ndeki personelin uygun gördüğü herhangi bir ana başlığın altında sınıflandırılmaktadır. Bu başlıklar çoğu zaman biz gençlik derneklerinin esas faaliyet alanına uymadığı gibi, gençlik derneklerinin alana dair çalışmalarını da görünmez kılmakta ve ülkemizdeki gençlik çalışmalarının izlenmesini zorlaştırmaktadır.

27.08.2022
Hayallerin Hedeflere Giden Yolculuğu :)

Ankara Enstitümüzce gerçekleştirilen Proje Döngüsü Eğitiiminde Gönüllülerimiz ve üyelerimize ile adım adım yarınların hayallerini hedeflere yöneltmek adına çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.

29.07.2022
Gençlik Çalışanları İçin Sosyal Politika ve İstihdam Konferansına Katıldık

Gençlik Çalışanları İçin Sosyal Politika ve İstihdam Konferansına Katıldık

29.07.2022
Yenimahalle’nin Gençlik Elçileri Politika Metinlerini Sundu

Yenimahalle Belediyesi ve İYADER'in (İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği) başvuru sahibi olduğu, GoForYouth programı tarafından desteklenen “Yenimahalle’nin Gençlik Elçileri” projesi kapsamındaYenimahalle Bölgesinde 18-30 yaş arası 55 Gence 4 ay süresince Kapasite Geliştirme Eğitimleri verildi.

07.04.2022
Muratcan Işıldak - DDA Ağ Temsilcisi seçildi

Muratcan Işıldak- Genç Düşünce Enstitüsü Muratcan Işıldak, Genç Düşünce Enstitüsü temsilcisi olarak 2016 yılından bu yana Anayasa Reform Grubu içerisinde ağ çalışmalarına katkı sunmaktadır. 2019 yılında gerçekleştirilen Genel Kurulda Anayasa Reform Grubu Eş Temsilcisi seçilen ve Koordinasyon Grubunda görev almaya başlayan Işıldak, 2019 yılında ağ temsilciliği görevine başlamış ve 14 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen KG toplantısında yeniden ağ temsilcisi olarak seçilmiştir.

07.04.2022
Peace Net Projesi Son Durak Genç Düşünce Enstitüsü

Barış Kültürü Eğitimi – PeaCE Net Projesi Barış Kültürünün Yaygınlaşması için Sizi Bekliyor!” Çağrısıyla çıktığı yolculuğun son durağı Genç Düşünce Enstitüsü oldu.

07.04.2022
Ben Kimim’den…Barış Sözlüğüne… Büyük Resmi Görmeye…

Beni bana anlatır mısın? Kimlik nedir? Kimliklilik varoluşun olmazsa olmazı mıdır? Kimliğimizi nasıl kuruyoruz? Kimliğimizi neler oluşturuyor? Kimliğimizi oluşturan özellikler zamanla değişip yeniden şekillendirilebilir mi? Yoksa değişmez kimlik özelliklerimiz var mı?

06.02.2022