Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Gençlerin sizce en önemli sorunu nedir ?

Sonuçlar

Yenimahalle’nin Gençlik Elçileri Politika Metinlerini Sundu

Yenimahalle Belediyesi ve İYADER'in (İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği) başvuru sahibi olduğu, GoForYouth programı tarafından desteklenen “Yenimahalle’nin Gençlik Elçileri” projesi kapsamındaYenimahalle Bölgesinde 18-30 yaş arası 55 Gence 4 ay süresince Kapasite Geliştirme Eğitimleri verildi.

Gençlik Zirvesi” Yenimahalle’de gerçekleştirildi

Eğitimin son ayağı olan “Yenimahalle Gençlik Zirvesi” Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Meclisi, belediye üst yönetimi, ilgili müdürlükler, kent konseyi kadın meclisi, gençlik meclisi ve kapasite geliştirme eğitimi alan gençlerin bir araya geldiği zirvede, eğitimlerde ortaya çıkan politika metni karar alıcılara aktarılıp, gençlerin talep ve istekleri iletildi.

Gençlerin talepleri konuşuldu

Zirveye Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Av. Cemalettin Gürler ve GOFOR İletişim ve Örgütlenme Koordinatörü Mustafa Onur Kaygısız katıldı. Hava muhalefeti nedeniyle zirveye gelemeyen CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile CHP Parti Okulu Ankara 1’inci Bölge Koordinatörü Muratcan Işıldak da ZOOM bağlantısıyla gençlerle buluştu.

İYADER Yönetim Kurulu Başkanı Merve Demircan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, gençlerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Gençlik Katılımı, Eğitim, Sağlık, Barınma, Örgütlenme, Kültür-Sanat, İklim ve İstihdamkonularındaki talepleri 9 ana başlık altında katılımcılara aktarıldı.

Gençler 24 saat açık kreş ve cinsiyetsiz WC istiyor

Taleplerinde tüm gençlere ikamet ettikleri mahallelerde toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilmeli diyen gençler, “Kadınların daha çok iş hayatına katılmaları için 24 saat açık kreş, daha güvenli gezebilmek için parklarda ve sokaklarda daha fazla aydınlatma, personel alımları sırasında LGBT’li bireylere yönelik ötekileştirme uygulanmaması, cinsiyetsiz tuvaletler, Bay- Bayan ibaresinin kaldırılarak kadın ve erkek ibaresinin uygulanması, belediye meclislerindeki kotalarda kadın ve erkek oranın eşit olarak konulması” gibi isteklerde bulundular.

“Bu sorunların çözümü için mücadele verelim”

Konuşmasında gençler arasında örgütlenmenin önemine değinen Başkan VekiliKartal, “Gençlerin haklarını savunması için örgütlenmesi son derece önemli. Gençliğin tarihini iyi okuyun. Başarılı iş ve bilim insanlarından dersler çıkarın. Sizin sorunlarınız hepimizin sorunları. Burada toplanıp, konuşup sonrada dağılmayalım. Bu sorunların çözümü için mücadele verelim” dedi.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de Türkiye’de gençlerin gelecekleri konusunda kaygılı olduklarını dile getirerek,  “Bugün biz gençler hayal kurmakta ve geleceğimizi planlamakta zorluk çekiyoruz ve birçok arkadaşımızda bu yüzden Türkiye’den vazgeçerek yurtdışına gidiyor. Ama bütün bu sorunlar çözülemez sorunlar mı? Siyasette nelerin yanlış gittiğini, hangi sorunların görmezden gelindiğini ve hangi sorunların ülkeyi yönetenlerin gündeminde olup olmadığını net görüyoruz. Ülkemizde aslında çözülemeyecek sorunlar yok sadece çözme iradesini göstermeyen bir siyasi yönetim anlayışı var. Bu sorunların gençlerin bir araya gelip örgütlenmesiyle çözülebilir olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Gençler artık söz sahibi olmak istiyor”

Gençlerin taleplerinin birçoğunu Yenimahalle’de çözüldüğünü söyleyen Gürler ise “Bu politika metinleri gençlerin isteklerini dile getirmek için hazırlandı. Ben bugün gurur ve onurla söylüyorum; hem Yenimahalle Belediyesi hem Kent Konseyimiz hem de Yenimahalle halkı burada açıklanan metindeki gençlerin isteklerinin birçoğunu harekete geçirdi” dedi.

Gençler artık ülkede söz sahibi olmak istiyor diyen Işıldak da “Bugün baktığımızda sadece gençler karar alma mekanizmalarında değil aynı zamanda temsiliyette de ciddi bir noktaya varmış durumda. Gençler artık söz sahibi olmak istiyor” diye söyledi.

Üye örgütlerinin yerel yönetim ilişkilerinde desteklediklerinin altını çizen Kaygısız da “Gençlik örgütleri forumu olarak Avrupa delegasyonundan aldığımız destekle 21 üye örgütümüzü yerel yönetimlerle beraber ortaklaşa çalışmaları için destekleme kararı aldık” dedi.