Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Gençlerin sizce en önemli sorunu nedir ?

Sonuçlar

30 Ağustos Zafer Bayramı

‘Selam olsun fikirlerimizin, ilkelerimizin ve hayata bakışımızın en güzel motiflerini dokuyan; gönüllerimizde bağımsızlık ve cesaret meşalesini yakan,  karanlıkları aydınlatan, ufkumuzu açan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ! ‘’

26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruzla başlayarak,  Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalcilere karşı verilen ‘Kurtuluş Savaşının’ ilk adımı olarak zafer tacıyla sonuçlanan 30 Ağustos 1922 …

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda önemli bir kilometre taşı olarak tarihimizdeki yerini alan bu kutlu zafer, ülkemizin emperyalist işgalinden kurtulmasında dönüm noktası olmasının yanı sıra yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur. Bu kapsamda ulusumuz hiç bir şekilde bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Ki bu bundan tam 99 yıl önce bugün boyunduruk altına girmektense ölümü yeğleyenlerin göğsüne takılan en şanlı madalyadır.

Kentimizin Kuvay-i Milliye önderlerinden, Doğu illeri Müdafa-i Hukuk Cemiyeti Başkanı, TBMM 1. Dönem Erzincan milletvekili rahmetli Osman Fevzi Efendi ile birlikte o dönemde  tohumları ekilen ilerici düşünce, bugün biz Erzincan Gençlerini aydınlatan bir meşale olmasıyla beraber, geleceğe dönük atılan adımlarında temelini oluşturmuştur. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden misafir ettiği binlerce gencin yanı sıra yetiştirmiş olduğu binler ile de Türkiye’nin gelişiminde lokomotif görevi gören kentimizde, Genç Düşünce Enstitüsü Erzincan Temsilciliği olarak kentimizin ruhundan edindiğimiz o ilerici dokunuşun her mecrada başarıyla şahlanması için el eleyiz.

Ortak geleceğimizi farklı düşünüp bir arada kurgulayabilme gayesiyle, kurulduğumuz günden bu yana gönüllülerimizle, üyelerimizle ve tüm birleşenlerimizle taşımakta olduğumuz bu meşalenin, gelecek nesilleri aydınlatması için gençlik politikalarımız  ve kente yönelik hayallerimiz ile geleceğimizi aydınlatma taraftarıyız !

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Genç Düşünce Enstitüsü Erzincan İl Temsilciliği