Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Gençlerin sizce en önemli sorunu nedir ?

Sonuçlar

Sefer-tası Projesi

CHP’li gençler ‘’Sefer Tası’’ adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu’nun Kasım ayında Ankara’ da düzenlediği Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi’ne katılan CHP Ankara’nın genç siyasetçilerinden Muratcan IŞILDAK ve ekip arkadaşları öğrenci evlerine yardım konusunda önemli bir projeye imza attı. ‘’Sefer Tası’’ adlı projeyi gerçekleştiren ekip, öğrenci evlerine yemek yardımı konusuna dikkat çekmek istediklerini vurguladı.

Muratcan IŞILDAK’ danışmanlığını yaptığı ekipten Mücahit ARSLAN’ın  verdiği demeçte vurguladığı noktaları haberimizde aktardık.

2-3 Kasım tarihlerinde  CHP Parti Okulu’nun Ankara’da düzenlendiği Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi’ne katıldık. Burada iki gün boyunca interaktif bir eğitim gördük. İki gün boyunca ekipler halinde projeler gerçekleştirdik. Bizim sosyal sorumluluk projemizin adı ‘’Sefer Tası’’ idi. Çıkış amacı ise Ankara’da okuyan, ailesi il dışında yaşayan öğrenci evlerini iki hafta boyunca hafta sonları ziyaret ederek  yemek yardımı yapmak ve arkadaşlarımızın yaşadıkları sorunları birebir dinlemekti. Buna istinaden ‘’Sefer Tası’’ projemizi geliştirip hem yemek yardımı yapıp hem de sorunlarını birebir dinleyebilecektik.  Projeyi  gerçekleştiren ekip olarak CHP Çankaya Gençlik Kolları Başkanı Hikmet TANIL, CHP Çankaya Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa CANATAN, CHP Başkent Üniversitesi Temsilcisi Melek Beste YAZICI, CHP Etimesgut üyesi Betül ARSLAN ve CHP Keçiören üyesi olarak ben vardım. Proje danışmanlığımızı Genç Düşünce Enstitüsü Başkanı ve Parti Okulu Eğitmeni Sayın Muratcan IŞILDAK yürüttü.

#ÖĞRENCİ EVLERİNE YARDIM HER AÇIDAN VE SÜREKLİ OLMASI LAZIM#

Ankara Gençlik Akran Temel Siyaset Eğitimi bittiğinde ekip arkadaşlarımızla toplantı düzenleyip yardım edilecek evlerin adreslerini, alınacaklar listesini ve günleri kesinleştirip çalışmalara başladık. Ekipteki herkes hızlı ve kararlı bir çalışmayla üstüne düşen sorumluluğu eksiksiz bir şekilde yerine getirdi.

Ekibin temel ruhunda şu vardı

‘’Hep birlikte yapamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktu.’’

Artık öğrenci evlerine yardım kapsamlı ve sürekli olmalıydı.

İki hafta boyunca belirlediğimiz markete gidip erzakları aldık. Yemekleri kendi evimizde yapıp belirlediğimiz öğrenci evlerine gittik. Gittiğimiz öğrenci evlerinde çokça güzel vakit geçirip anı ölümsüzleştirmek adına herbir öğrenci arkadaşımızla fotoğraf çekildik. Ayrıca öğrenci arkadaşlarımızın iletişim numarası ve okuduğu okulları öğrendik ki geri dönüş sağlayabilelim. Bu projemizi iki hafta boyunca aynı kararlılıkla sürdürdük.

Bu sosyal sorumluluk projemizde üzerimizde emeği geçen danışmanımız Sayın Muratcan IŞILDAK hocama ve ekip arkadaşlarıma gösterdikleri özveriden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum.’’ dedi.