Event Etkinlik Takvimi
Survey Anket

Gençlerin sizce en önemli sorunu nedir ?

Sonuçlar

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubumuz Kuruldu !

Dünyada her 3 kadından 1’i, Türkiye’de her 10 kadından 4’ü, ömründe en az 1 kez şiddeteuğruyor. Dünya genelinde her gün 137 kadın, eşi uya da bir yakını tarafından öldürülüyor.Türkiye’deki beyaz yakalı kadınların %75’i en az 1 kez şiddete maruz kalıyor…

Birleşmiş Milletler her yıl 25 Kasım-10Aralık tarihlerinde “Orange the World” (DünyayıTuruncuya Boya) kampanyasıyla 16 günlük bir aktivizm yürütüyor. Biz 16 gün değil her günaktivizm demek için, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği alanında her gün çalışıyoruz.

Cinsel kimlik, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim ayırt etmeksizin herkesi kapsıyor ve herkesleçalışıyor, çalışmak istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin tartışıldığı, Toplumsal CinsiyetEşitliğinin 11.Kalkınma Planı’ndan çıkarıldığı bu atmosferde eşitiz ve biriz diyoruz.Toplumsal cinsiyet eşitliği sadece kadınlar için değil, erkekler için de büyük önem taşıyor.Kadına yönelik şiddetin nasıl farkındaysak, erkeklerin hissettiği “erkek olma” baskısının dafarkındayız.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)'nın hedeflerinde 5.numaralı hedef ToplumsalCinsiyet Eşitliği iken, 2030’da bu hedefe ulaşmak istiyoruz. Sizleri de bu hedefe giden yolda“kendinize” ve “birbirimize” destek olmaya davet ediyoruz.